Hogyan tehetjük otthonunkat okosotthonná apró lépésekben?

Okosotthon Blog

Okosotthon Blog

Okoskonnektorral többé nem marad bekapcsolva a vasaló vagy a sütő

2018. május 19. - OkosOtthonBolt

A folytatásban most arról írok, hogy mire jó egy okoskonnektor.

Kezdjük a biztonsággal. Banális, ám sajnos saját tapasztalatból mondom, hogy valós veszély egy bekapcsolva felejtett vasaló. És persze nem kell feltétlenül személy szerint nekünk feledékenyeknek lennünk: egy vasalást éppen tanuló serdülő gyerek vagy egy környezetünkben levő idősebb személy is bekapcsolva felejtheti a vasalót.

Ha a vasalónk egy okoskonnektorral van a konnektorba dugva, mostantól bármikor ellenőrizhetjük távolról is, hogy ki lett-e kapcsolva használat után, vagy beállíthatjuk, hogy az okoskonnektor küldjön értesítést vagy riasztást a telefonunkra, amikor valaki bekapcsolja a vasalót az okoskonnektor gombjával.

Hasonló megoldással élhetünk más veszélyes elektromos eszközök esetében is, például villanysütők vagy villanyfőzőlapok esetén is. Az sem akadály, ha a sütő vagy főzőlap nem konnektoros, hanem a hálózatba közvetlenül bekötött típus, akkor az okoskonnektor testvérterméke, az okos kapcsolórelé nyújthat számunkra megoldást, ami az okoskonnektorral azonos funkciókkal rendelkezik, ám a hálózatba közvetlenül bekötött eszközökhöz nyújt megoldást.

Egy ilyen megoldás mellett mostantól nem kell azon aggódnunk, hogy kikapcsoltuk-e (vagy szeretteink kikapcsolták-e) a vasalót, a villany-tűzhelyet vagy -sütőt, mert az okoskonnektorhoz járó ingyenes okostelefon app-ról meg tudjuk nézni: és ha nem lett kikapcsolva, akkor munkahelyünkről vagy épp menet közben távolról is áramtalanítani tudjuk.

A folytatásban majd arra hozok néhány példát, miben nyújthat plusz kényelmet egy okoskonnektor, és hogyan okosíthatjuk fel vele hagyományos háztartási eszközeinket.

 

Ha kedvet kaptál egy okoskonnektorhoz, ezt a típust ajánlom neked: Sonoff S20.

A bejegyzés trackback címe:

https://okosotthonom.blog.hu/api/trackback/id/tr4714799220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása