Hogyan tehetjük otthonunkat okosotthonná apró lépésekben?

Okosotthon Blog

Okosotthon Blog

Már a Sonoff S20 okoskonnektor is beállítható automatikus időzített kikapcsolásra és impulzuskapcsolásra

2019. január 19. - OkosOtthonBolt

 

A Sonoff okoseszközökhöz ingyenesen elérhető eWeLink okostelefon app-ban már elérhető letöltésre a Sonoff S20 okoskonnektorokhoz kiadott legújabb, v2.6.1 verziószámú firmware, azaz alapszoftver.

Az eWeLink app-ban pár pillanat alatt egyszerűen elindíthatjuk a WiFi-n át való letöltést és a firmware telepítését az app jobb felső sarkában levő “…” ikont megérintve megjelenő menüben a “Settings” (beállítások) menüpontban.

Az új firmware verzió, melyet a Sonoff az elmúlt 1-2 hónapban folyamatosan kiadott minden termékéhez, már a Sonoff S20 okoskonnektorban is elérhető az időzített kikapcsolás, avagy az impulzuskapcsolás.

A Settings / Beállítások menüpontban az “enable inching duration” kapcsolóval aktiiválhatjuk a funkciót az okoskonnektoron, és az alatta levő “inching duration” mezőben adhatjuk meg millisecundum-ban (Android app) vagy másodpercben (iPhone app) az időtartamot.

Ha hosszabb időszakot adunk meg (pl. 15 perc), akkor innentől kezdve minden bekapcsolása után (legyen az a fizikai nyomógombról vagy app-ból való bekapcsolás, vagy esetleg más okoskészülékről való vezérlés) az okoskonnektor 15 perc múlva lekapcsol. A funkció hasznos többek között telefonok vagy más akkumulátorok töltésénél is, főként olyan akkumulátoroknál, ahol fontos, hogy ne töltsük túl a készüléket. De használhatjuk olyan háztartási eszközök automatikus kikapcsolására is (pl. kisebb teljesítményű vasaló, hajsütő, kisebb fűtőtest, kávéfőző stb.), melyeket csak bizonyos ideig akarunk használni, és nem szeretnénk bekapcsolva felejteni.

Ha pedig impulzuskapcsolásra van szükségünk, akkor adjuk meg a minimális 500ms-t (fél másodpercet) a beállításoknál, és minden bekapcsoláskor egy fél másodperces áramimulzust fog csak adni a konnektor a rákötött eszköznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://okosotthonom.blog.hu/api/trackback/id/tr8414799310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása