Hogyan tehetjük otthonunkat okosotthonná apró lépésekben?

Okosotthon Blog

Okosotthon Blog

S20 okoskonnektor a karácsonyi díszkivilágítás és a karácsonyfa-világítás okosvezérlésére

2018. november 18. - OkosOtthonBolt

 

A Sonoff okoskonnektora tökéletes megoldás a háztartási gépek, elektromos eszközök és konnektorba dugott lámpák okosvezérléséhez. Használatával kényelmesen távolról is bekapcsolhatjuk a kívánt készülékeket még mielőtt hazaérnénk, vagy lekapcsolhatjuk őket, miután elmentünk otthonról, kényelmesen időzíthetünk vele egyszeri vagy ismétlődő ki/bekapcsolást, hogy energiát és költséget takarítsunk meg. Reggel ébredéskor forró kávé vár minket, ha reggelre időzítjük vele a kávéfőző bekapcsolását, ellenőrizhetjük vele távolról, nem maradt-e bekapcsolva a vasaló, vagy vezérelhetjük vele az akvárium időközönként való keringetését vagy világítását is. Ciklusvezérlésre is alkalmas, például bekapcsolhatunk egy elektromos eszközt 2 órára, majd egy órára ki, és így tovább.

 

De a karácsony közeledtével ideális megoldást kínál az ünnepi díszkivilágítás vagy a karácsonyfa-izzók időzített és intelligens vezérlésére is. 

 

A legegyszerűbb megoldás egy ismétlődő időzítés fix időpontokban való ki és bekapcsolásra.

 

Az időzítéseket a Sonoff S20-hoz elérhető ingyenes (Android-os és iOS-es) app-ban lehet pár kattintással beállítani.

Az egyszerűség kedvéért beállíthatunk például délután 4 körüli bekapcsolást, és este 11 óra körüli vagy ha éjszaka szeretnénk bekapcsolva hagyni, reggeli kikapcsolást. Összesen 8 féle időzítést állíthatunk be, így akár eltérő be- és kikapcsolást adhatunk meg hétköznapokra és hétvégi napokra.

Természetesen manuálisan bármikor felülbírálhatjuk az automatikus be- és kikapcsolásokat és kézzel is kapcsolhatjuk a világítást.

  

 


Díszkivilágítás napnyugtától napkeltéig

 

A Sonoff S20 konnektor vezérlését a fix időpontok helyett vagy mellett hozzákapcsolhatjuk az aktuális napnyugta és napkelte időpontjához is. Ehhez nincs másra szükség, mint a szintén ingyenes IFTTT app-ot bevonni a vezérlésbe. Az IFTTT app-ban létre tudunk hozzá pillanatok alatt egy olyan Applet-et, amiben a Weather Underground szolgáltatás Sunrise (napkelte) és Sunset (napnyugta) időpontaihoz kapcsoljuk a Sonoff konnektort vezérlő eWeLink app-ban a konnektor ki és bekapcsolását.

Ennek eredményeképpen, az épület díszkivilágításunk minden egyes nap az adott napi napnyugta és napkelte időpontja között lesz kivilágítva, nem kell az időpontokat a világosság változó időpontjához állandóan utánahangolni.

 

   

 

Kapcsoljon le a karácsonyfa-világítás ha nem vagyunk otthon

 

Az IFTTT segítségével az is pofonegyszerűen megoldható, hogy a karácsonyfa-világítás automatikusan lekapcsoljon, ha elmegyünk otthonról és felkapcsolva várjon, amikor hazaérünk. Ehhez is az IFTTT app nyújt egyszerű megoldást: az alkalmazás a telefonunk GPS pozíciója alapján, vagy esetleg a telefonunk otthoni WiFi-re kapcsolódása alapján tudja megállapítani, hogy otthon vagyunk-e.

     

 

Távirányítás mobiltelefonról

 

Persze az automatizálás mellett a mobiltelefonos app-ról mi is bármikor fel vagy le tudjuk kapcsolni a világítást. Ezt a funkciót felhasználhatjuk szenteste a fa világításának felkapcsolására, akár a telefonról, akár timer-rel időzítve. Kisgyermekeknél garantált a siker a varázslatos kivilágítás kapcsán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://okosotthonom.blog.hu/api/trackback/id/tr9714799296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása