Hogyan tehetjük otthonunkat okosotthonná apró lépésekben?

Okosotthon Blog

Okosotthon Blog

Sonoff relé vagy villanykapcsoló automatikus lekapcsolása

2019. április 20. - OkosOtthonBolt

 

A Sonoff okosvillamossági eszközök vezérlésére a gyári app az ingyenesen letölthető és használható eWeLink. Az eWeLink 2018 végén megjelent új funkciójáról, az ú.n. inching funkcióról már több postban említést tettem.

Az eWeLink app-ban az inching funkcióval másodpercben megadhatjuk (0,5 és 3600 másodperc között), hogy minden bekapcsolás után mennyi idővel kapcsoljon ki a Sonoff eszköz. Az inching funkció azonban egyelőre nem érhető el minden Sonoff készülékhez, például a TH10, TH16 és a POW R2-höz sem a blog írásának pillanatában.

Mint azt az alábbi videóban Varga Csongor vlogger bemutatja, az eWeLink egy másik funkciójával, a “Loop” (azaz Ciklusvezérlés) funkcióval is hasonló auto-off, azaz automatikus kikapcsolási időzítéseket meg lehet oldani. Ennek is van azonban korlátja, a jelenlegi eWeLink v3.5.8-ban például a többcsatornás relékhez és kapcsókhoz ez a funkció (még) nem elérhető.

Az auto-off-hoz nincs más dolgunk, mint a Sonoff készülékhez tartozó eWeLink felületen a beállítani a kívánt időtartamra egy OFF beállítást, az AFTER részt pedig kikapcsolva hagyni. Így valódi végtelen ciklusvezérlést nem indítunk el, csak annyit adunk meg, hogy bizonyos idő elteltével minden bekapcsolás után kapcsoljon ki a relé vagy a T1 villanykapcsoló.

 

Íme a videó a részletekkel:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://okosotthonom.blog.hu/api/trackback/id/tr414799380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása