Hogyan tehetjük otthonunkat okosotthonná apró lépésekben?

Okosotthon Blog

Okosotthon Blog

Okoskonnektor, a gyorsmegoldás WiFi vezérlésre

2018. január 17. - OkosOtthonBolt

A Sonoff okoskonnektor a WiFi-s konnektor-távvezérlés és időzítés "instant gyorslevese". Nem minőségét illetően, de a gyorsaságát illetően mindenképpen. Ha nem akarsz időt szánni arra, hogy beköss egy WiFi-s okos kapcsolórelét egy elektromos eszközhöz, vagy nem érzed elég magabiztosnak magad a villanyszerelésben egy relé bekötéséhez, és/vagy csak egy ideiglenes megoldásra van éppen valahova a lakásban szükséged, akkor a Sonoff S20 WiFi-s okoskonnektor számodra a megfelelő választás.

A beüzemelése mindössze 2-5 perc:

  1. Letöltöd a gyártó "eWeLink" nevű app-ját az Apple AppStore-ból vagy a Google Play-ből
  2. A készüléket bedugod egy konnektorba
  3. Pár másodpercig nyomva tartod a gombját, amíg el nem kezd a gombon levő LED villogni, ez bekapcsolja az okoskonnektor WiFi-jét
  4. Fellépsz a telefonod WiFi-jével az okoskonnektor ideiglenes WiFi hálózatára, és ezzel összekapcsolod a telefonod a konnektorral
  5. megadod az otthoni WiFi hálózatod nevét és jelszavát az okoskonnektornak az App-ban.
  6. Kész, a telefonod és a konnektor automatikusan hozzákapcsolódik az otthoni WiFi-dre, és nincs más dolgod, mint nevet adni a konnektornak, és máris távvezérelheted, időzítheted.

 

Ilyet használtunk karácsonykor a karácsonyfa időzítéséhez, vezérléséhez, hogy csak akkor kapcsoljon be, amikor otthon vagyunk. És ilyet használunk még most is januárban pár hétig az ablakokon még fent levő díszvilágítás vezérléséhez, hogy csak akkor égjen, amikor sötét van kint.

 

Beüzemelhető otthoni biztonságtechnikai megoldásként is: beállítható arra is, hogy minden nap más és más időpontban, sötétedés környékén felkapcsoljon egy konnektorba dugott lámpát, hogy az utcán közlekedők számára úgy tűnjön, otthon vannak a háziak.

Itt találod meg a Sonoff S20 okoskonnektort az OkosOtthon webáruházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://okosotthonom.blog.hu/api/trackback/id/tr5313870118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása