Hogyan tehetjük otthonunkat okosotthonná apró lépésekben?

Okosotthon Blog

Okosotthon Blog

Hány rádiós (RF-es) távirányító kapcsolható a Sonoff okosotthon eszközökhöz?

2018. november 20. - OkosOtthonBolt

Egy ügyfelünk tegnapi kérdése ihlette a mai blogbejegyzést. Azt kérdezte, hány RF-es, azaz rádiós távirányító kapcsolható hozzá a Sonoff okosvillamossági / okosotthon eszközökhöz.

Nos, a Sonoff kínálatában három olyan eszköz van, ami támogatja nem csak a WiFi-s kapcsolaton alapuló okostelefon app-ból való vezérlést, hanem a 433MHz-es rádiós távirányítókkal való ki-bekapcsolást is. Ezek:

 

A Sonoff T1 EU okos villanykapcsolók a gyári specifikáció szerint 14 darab RF-es kapcsolatot támogatnak, azaz áramkörönként (tehát a csillárkapcsolónál lámpánként) összesen 14 db Sonoff RF távirányító, vagy T1 vezetéknélküli (RF-es) kapcsoló kapcsolható hozzájuk.

A vezetéknélküli kapcsoló különösen praktikus darab, a T1-es kapcsolókkal harmonizáló megjelenése belül lényegében egy rádiófrekvenciás távirányítót takar, kb 1 cm-es vastagságával bárhol a falra szerelhető, hiszen nincsenek a falba benyúló szerelvényei. A 14 kapcsolat bőven elegendő arra, hogy nagyobb lépcsőházak kapcsolását is megoldhatjuk velük vezetékezés nélkül.

 

 

Ami a Sonoff RF okosrelét illeti, ő ugyebár a Sonoff Basic belépő szintű relé RF-el is felszerelt nagytestvére.

A Sonoff RF is, mint ahogy a neve is mutatja, RF-et támogató eszköz, és hozzá is párosítható mind az imént bemutatott kapcsoló-alakú RF távvezérlő, mind pedig a négygombos Sonoff távirányító. A Sonoff RF gyári leírása szerint hozzá 1 darab távirányító kapcsolható, ám 3 távirányítóval végzett tesztjeink során gond nélkül hozzákapcsoltuk mindhárom távirányító 1-1 gombját, így ez a korlát vélhetően már megszűnt.

 

 

A harmadik RF távirányítást támogató Sonoff termék a márka csúcskategóriás reléje, a Sonoff 4CH Pro (nem összekeverendő a Sonoff 4CH-val!). Ehhez is hozzákapcsolhatjuA harmadik RF távirányítást támogató Sonoff termék a márka csúcskategóriás reléje, a Sonoff 4CH Pro (nem összekeverendő a Sonoff 4CH-val!). Ehhez is hozzákapcsolhatjuk akár a vezetéknélküli, RF-es kapcsolót, akár a távirányítót. Az utóbbi különösen praktikus kiegészítője a négyáramkörös relének, mivel a 4 gombos távirányítóval a relé mind a négy áramköréhez tudunk egy-egy gombot hozzárendelni.

A Sonoff 4CH Pro relé gyári leírása szerint mind a négy áramkörhöz egy-egy távirányítót tudunk rendelni, és ezt az R2-es (új, 2018-as) termékverziót tesztelve mi is meg tudjuk erősíteni. A Sonoff RF-el ellentétben itt valóban egy távirányító a korlát, egy második távirányító párosítása után az első megszűnik működni.k akár a vezetéknélküli, RF-es kapcsolót, akár a távirányítót. Az utóbbi különösen praktikus kiegészítője a négyáramkörös relének, mivel a 4 gombos távirányítóval a relé mind a négy áramköréhez tudunk egy-egy gombot hozzárendelni.

A Sonoff 4CH Pro relé gyári leírása szerint mind a négy áramkörhöz egy-egy távirányítót tudunk rendelni, és ezt az R2-es (új, 2018-as) termékverziót tesztelve mi is meg tudjuk erősíteni. A Sonoff RF-el ellentétben itt valóban egy távirányító a korlát, egy második távirányító párosítása után az első megszűnik működni.

A bejegyzés trackback címe:

https://okosotthonom.blog.hu/api/trackback/id/tr114799298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása