Hogyan tehetjük otthonunkat okosotthonná apró lépésekben?

Okosotthon Blog

Okosotthon Blog

A legfrissebb eWeLink app-ban már a kamera képét is megjeleníthetjük a vezérelt eszközök képernyőjén

2019. január 21. - OkosOtthonBolt
A Sonoff WiFi-s okoskonnektorok, okosrelék és okos villanykapcsolók vezérléséhez az eWeLink platformot használja világszerte, mely egy Sonoff-tól független, okoseszközök – vagy divatos kifejezéssel IoT eszközök – vezérlésére szolgáló platform.
Az eWeLink friss bejelentése szerint az okostelefon app-juk v3.5.8 verziójától kezdve elérhető lesz egy ‘Add camera’ (azaz Kamera hozzáadása) funkió is a szoftverben. Ennek fő funkciója, hogy az app segítségével vezérelt eszközökre állított kamerákat az eszközökkel egy képernyőn meg is nézhessük.
Például ha egy Sonoff 5V vagy egy Sonoff 5V/12V okosrelével vezéreljük a garázskaput, kertkaput vagy egy elektromos kaput, és azt egy WiFi-s (vagy éppen vezetékes) IP kamerával is amúgy figyeljük, akkor a garázsnyitót vezérlő képernyőn a kamera képét is nyomon követhetjük.
Az eWeLink appban az új kamera funkciónak hála már nem csak a relét vezérelve nyithatjuk és zárhatjuk a garázskaput, de a kamera képén ellenőrizhetjük is, hogy meg is történt, amire az app-ban utasítást adtunk.
Természetesen a funkciót – szól az eWeLink közleménye – másra is használhatjuk: például követhetjük, hogy az időzített kertlocsoló bekapcsolt-e, vagy a házi kedvencünk távolról vezérelt vagy időzített etetője gondoskodott-e időben az ellátmányról, és a kisgyermeket figyelő kamera is ugyanabból az app-ból elérhető lesz.

Az App-ban néhány mozdulattal felvihetjük a szükséges kamerát a már vezérelt okoseszközökhöz és a kamera képe máris megjelenik a képernyő felső részén.

 

A beállításhoz:
● Érintsük meg a jobb felső sarokban a “…” ikont, majd válasszuk a ‘Setting’ (Beállítások) menüpontot,
● Válasszuk az ‘Add cameras’ (Kamera hozzáadása) opciót,
● Válasszuk ki a megfelelő kamerát,
● Majd mentsük el az ‘OK’-val.
A funkciót hosszas fejlesztés és tesztelés, majd a kínai felhasználók számára való kiadás után tette most közzé a nemzetközi verzióban is az eWeLink.
Egyelőre korlátozott számú, kínai kamera típust támogat az app, de ezek száma folyamatosan nő majd az eWeLink ígéretei szerint. Az előzetes hírek szerint olyan IP kamerákkal lesz a funkció használható, melyek támogatják a P2P (Peer-To-Peer) kapcsolatot. A támogatott kamerákról egyelőre nincs hivatalos információ az eWeLink oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://okosotthonom.blog.hu/api/trackback/id/tr1414799312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása