Hogyan tehetjük otthonunkat okosotthonná apró lépésekben?

Okosotthon Blog

Okosotthon Blog

Sonoff okosotthon eszközök vezérlése PC-ről

2018. szeptember 26. - OkosOtthonBolt

A Sonoff WiFi-s okos villanykapcsolói, okosreléi és okoskonnektorai vezérléséhez az eWeLink nevű ingyenes okostelefon App-ot biztosítja. Az App iOS (Apple) és Android készülékekre is elérhető.

Kérdezik azonban tőlünk időről-időre, hogy PC-ről hogyan lehetne Sonoff készülékeket vezérelni vagy beállítani. Nos, ha a Sonoff eszközön a gyári firmware fut, azaz nincs Tasmota-val vagy más szabad forráskódú szoftverrel felülírva, akkor ezt csak PC-s Android-os emulátorral lehet megoldani, mivel PC-alkalmazást vagy PC-ről is elérhető webes felületet a Sonoff nem biztosít jelenleg az okoseszközök beállítására vagy vezérlésére.

Az alábbiakban a BlueStacks nevű Android emulátor működését mutatom be. Ez gyakorlatilag a PC (vagy Mac) képernyőjére varázsol egy virtuális Android-os tabletet, amire egy Android telefonhoz vagy tablet-hez hasonlóan telepíthetünk Android-os App-okat a PlayStore-ból.

(Akinek a BlueStacks nem jön be, az kipróbálhatja a Droid4x Android-emulátor megoldást is.)

A Bluestacks-nek e blog írásakor a v4.30.53 a legfrissebb verziója, ami a https://www.bluestacks.com/ oldalról ingyenesen letölthető.
Ha ezzel a verzióval esetleg nem működne az eWeLink, amit bizonyos PC-ken tapasztaltam én is, akkor az előző v3.54.65.1755 verziót érdemes megpróbálni, ami innen tölthető le.

Telepítés és első elindítás után a Bluestacks automatikusan kérni fog egy Google login-t, mellyel utána a Play áruházból letölthetjük az emulátorban az eWeLink App-ot.

Telepítést követően az App indítható az emulátorban.

Az App a mobiltelefonon megszokott módon indul el: ki kell választanunk az orszégot a listából, kéri a regisztrációkor megadott email címünket és a jelszavunkat, majd némi homokóra után betölti a Sonoff Amazon Cloud-ban host-olt szerveréről a mobiltelefonon korábban regisztrált Sonoff készülékeink listáját.

   

A Sonoff eszközök ki/bekapcsolása, beállítása innentől a megszokott módon történik.

Egyetlen korlátja van a PC-emulátoros Sonoff vezérlésnek: a képernyő alján található + gombbal nem tudunk további eszközöket hozzáadni, erre továbbra is csak mobiltelefonon van lehetőség.

A bejegyzés trackback címe:

https://okosotthonom.blog.hu/api/trackback/id/tr4814799268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása