Hogyan tehetjük otthonunkat okosotthonná apró lépésekben?

Okosotthon Blog

Okosotthon Blog

Sonoff T1 villanykapcsoló és egyes Sonoff relék már impulzuskapcsolásra (billenőkapcsolóként), és időzítőkapcsolóként is működnek!

2018. november 17. - OkosOtthonBolt

A Sonoff okoselektronikai cikkek felhőplatformját adó eWeLink a tegnapi napon bejelentette, hogy az eWeLink app új verziójával egy sor új, rég várt funkcióval bővültek a Sonoff T1 lámpakapcsolók és egyes Sonoff relék.

Az új inching mode, azaz impulzuskapcsolási üzemmódnak köszönhetően a készülékek beállításai között mostantól megadhatjuk, hogy a kapcsolók érintőkapcsolását (vagy appból, esetleg smart scene-ből való kapcsolását) követően egy előre megadott idő elteltével automatikusan kapcsoljon szét az áramkör. A megadható időtartomány 500ms-tól terjed 36 000 000 ms-ig, azaz fél másodperctől maximum 10 óra időtartamig.

   

 

500ms-os (fél másodperces) beállítás esetén beállíthatunk rövid impulzuskapcsolást, vagy használhatjuk timer-es, időzített kapcsolásra is pár perc vagy akár pár óra időtartalomra való kapcsolásra.

Ha impulzuskapcsolásra állítunk át egy (kétáramkörös) csillárkapcsolót vagy (a Dual) relét, akkor mindkét áramkör (lámpa vagy rákötött elektromos eszköz) időzítetten ki fog kapcsolni a megadott idő után. Tehát kétáramkörös eszköz esetén mindkét áramkörre vonatkozik a beállítás, a jelenlegi app szoftververzióval nincs mód elérő időtartam beállítására vagy csak az egyik áramkör impulzuskapcsolásra való beállítására.

A kapcsolás nem csak kézzel való kapcsolás esetén működik, hanem természetesen app-ból való kapcsolás és smart scene-es kapcsolás esetén is impulzus üzemmódban működik az erre konfigurált kapcsoló, azaz egy másik Sonoff okoskapcsolónk vagy okosrelénk kapcsolásához kötött kapcsolás esetén is impulzus avagy időzített kapcsolással fog működni a kapcsolónk.

Impulzuskapcsolásra, billenőkapcsolásra vagy időzített kapcsolásra a Sonoff T1 EU kapcsolók eddig csak firmware csere után voltak alkalmasak, mostantól azonban a gyári szoftverrel és a gyári cloud-dal is alkalmasak erre.

Egy Sonoff T1 EU villanykapcsolóval azonnal teszteltük is az új funkciókat, és remekül működik mind billenőkapcsolóként (500 ms időzítés beállítása esetén), mind például pár perces lépcsőházi időzített villanykapcsolásra, így már külön további eszköz nélkül is létrehozhatunk mostantól olyan kapcsolást, hogy a kapcsoló bekapcsolása után 2-3 perccel kapcsoljon le a kapcsolt áramkör (és a lámpák).

A funkiók működéséhez az eWeLink app 3.5.4 vagy későbbi verziói szükségesek, és a Sonoff készülékeken is szükség lehet (az app segítségével) firmware frissítésre. A Sonoff T1 villanykapcsolók esetén a v2.6 firmware-rel már biztosan működnek a fenti funkciók. A szükséges firmware frissítés online letölthető pár kattintással az eWeLink app-ban.

  

A Sonoff T1 kapcsolókon kívül sikeresen teszteltük az impulzuskapcsolási üzemmódot Sonoff Basic-kel, Sonoff RF-fel, Dual-lal. A TH10 és a TH16 tesztkészülékünknél (még?) nem volt ma elérhető a funkció, a Sonoff tájékoztatása szerint a v2.7.0 firmware-rel elérhető (lesz).

A bejegyzés trackback címe:

https://okosotthonom.blog.hu/api/trackback/id/tr5314799294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása