Hogyan tehetjük otthonunkat okosotthonná apró lépésekben?

Okosotthon Blog

Okosotthon Blog

Hagyományos háztartási gépek távvezérlése okoskonnektorral, és egyéb kényelmi funkciók

2018. május 20. - OkosOtthonBolt

Írtam már arról, hogy mi is az az okoskonnektor, milyen funkciói vannak és mennyire egyszerű a használata. Majd a biztonsági funkciókat is megemlítettem egy következő blogban.

Minden háztartásban számos olyan hagyományos elektromos eszköz van, melyekben nincs beépített automatizmus, de fontosak és nap mint nap használjuk őket. Ezeket egy okoskonnektorral modernizálhatjuk, “felokosíthatjuk”, azaz a távolról való vezérlésre és időzítésre alkalmassá tudjuk tenni őket egy okoskonnektorral.

Például ha este bekészítjük a kávét az okoskonnektorba dugott kávéfőzőbe, bekacsoljuk a készülék saját kapcsológombját, de az okoskonnektort kikapcsoljuk, majd az okostelefon App segítségével beállítjuk, hogy reggel mikor kapcsoljon be az okoskonnektor és így a kávéfőző, akkor reggel a konyhában (vagy éppen a munkahelyen) a kész kávé fogad majd minket.

Az okoskonnektorok közül néhány alkalmas arra is, hogy okostelefonunk GPS pozíciója alapján automatikusan vezéreljük őket. Be tudjuk például állítani azt is egy okoskonnektorral, hogy hazaérkezésünkkor vagy otthonról való távozásunkkor az okoskonnektor – és így a rákötött elektromos eszköz – ki vagy éppen bekapcsoljon. Akár egy lámpa vagy más eszköz vezérlését így kényelmesen tudjuk automatizálni.

Akár az is beállítható, hogy egy lámpa minden nap (az aznapi) alkonyatkor kapcsoljon be és pirkadatkor kapcsoljon ki. 

Engem például zavar otthon az akvárium levegőkeringetőjének a zaja, így beállítottam, hogy amikor hazaérkezem (valójában amikor a telefonom GPS pozíciója hazaér), akkor kikapcsoljon automatikusan, amikor pedig elmegyek, bekapcsoljon.

 

Ha kedvet kaptál egy okoskonnektorhoz, ezt a típust ajánlom neked: Sonoff S20.

A bejegyzés trackback címe:

https://okosotthonom.blog.hu/api/trackback/id/tr814799206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása