Hogyan tehetjük otthonunkat okosotthonná apró lépésekben?

Okosotthon Blog

Okosotthon Blog

Mire jó, és egyáltalán mi az az okoskonnektor?

2018. május 17. - OkosOtthonBolt

Okoskonnektor? Az okoseszközök ellenzői már mondanák is: már csak ez hiányzott, hogy még a konnektor is okos legyen. És tényleg, sok esetben hasznos lenne.

 

De mielőtt rátérnék arra, hogy mire jó egy okoskonnektor, kezdjük azzal, hogy milyen eszközöket nevezünk okoskonnektornak. Talán a jól bevált, régóta elérhető, hagyományos időzíthető konnektorokhoz tudnám őket hasonlítani, melyet a fali konnektoraljzatba dugtunk be, az időzítős konnektorba pedig pedig az időzíteni kívánt elektromos eszközt.

Egy ehhez hasonló eszközt kell elképzelnünk, azzal a különbséggel, hogy a mai okoskonnektorok jellemzően már WiFi-vel felszereltek, felcsatlakoznak az otthoni vezeték nélküli internetkapcsolatunkra, és okostelefonunkról távolról is ki-be kapcsolhatjuk őket és egy App-ból számos más okosságra is beállíthatjuk őket. Természetesen hagyományos gombbal is ki-be kapcsolhatóak.

 

Mindenki elboldogul velük. Tényleg.

Használatuk nagyon egyszerű, nem kell villanyszerelőt vagy számítógéphez értő ismerőst keresnünk sem a beállításához, sem a használatához, mindenki elboldogul vele. Tudom, ezt olvasva sokan kétkedve vonnak vállat, hogy ők bizony nem értenek a műszaki eszközökhöz. De higgyétek el, aki az okostelefonján tudja használni például a Facebook-ot, az a Sonoff S20 okoskonnektor okostelefonos app-jával is simán elboldogul majd.

Csak bedugjuk az okoskonnektort a fali konnektoraljzatba, és az okostelefonunkra letöltött ingyenes app-pal összepárosítjuk az okoskonnektorainkat (hiszen egy App-pal több konnektort is vezérelhetünk), és máris elérjük az App-ban az okoskonnektor(oka)t távolról.

Bárhol is vagyunk, úton valahova (telefonunkon mobilinternetkapcsolattal), munkahelyünkön (pl. WiFi hálózaton), nyaralunk vagy dolgozunk külföldön vagy belföldön, az interneten keresztül vezérelni tudjuk az okoskonnektort távolról:

  • megnézhetjük, hogy ki vagy be van kapcsolva éppen az okoskonnektor,
  • ki és bekapcsolhatjuk egy érintéssel az okoskonnektort,
  • ki vagy bekapcsolási időzítést állíthatunk be, akár egyszerit, akár a hét minden napján más és más időpontban ismétlődőt,
  • visszaszámlálót (timer-t) is beállíthatunk a ki- vagy bekapcsolására,
  • ciklusokat is beállíthatunk, például, hogy egy órát be legyen kapcsolva, majd egy órát kikapcsolva, majd újra bekapcsolva és így tovább.

Itt találsz egy rövid YouTube videót a működéséről.

 

Ha kedvet kaptál egy okoskonnektorhoz, ezt a típust ajánlom neked: Sonoff S20.

A bejegyzés trackback címe:

https://okosotthonom.blog.hu/api/trackback/id/tr7914799174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása