Hogyan tehetjük otthonunkat okosotthonná apró lépésekben?

Okosotthon Blog

Okosotthon Blog

Vezeték nélküli alternatív és keresztváltó kapcsoló kialakítás Sonoff T1 EU WiFi-s okoskapcsolóval

2018. május 07. - OkosOtthonBolt

A 2018 első negyedévben megjelent Sonoff T1 EU okoskapcsoló egyik kreatív megoldása a Sonoff RF távirányító kapcsoló. A kinézetre Sonoff T1 érintőkapcsoló formájú kapcsoló valójában egy rádiófrekvenciás távirányító, amivel más T1 kapcsolókat tudunk kapcsolni vezetékezés nélkül.

A Sonoff T1 RF kapcsoló legkézenfekvőbb felhasználása alternatív kapcsoló (vagy több kapcsoló esetén keresztváltó kapcsoló) kialakítása, ráadásul vezetékezés nélkül!

Ebben a „kapcsolóban” ugyanis nincs WiFi, nem kell rákötni a falban futó vezetékekre, (két gombelem működteti, amit a termékhez adnak), viszont van benne rádiófrekvenciás távirányításra alkalmas chip, amivel egy Sonoff T1 kapcsoló távirányítható vele.

Természetesen alkalmas a kapcsoló arra is, hogy olyan távolabbi helyiségek vagy éppen egy közeli épület (garázs, udvari kocsibeálló, fészer) kapcsolóit távolról vezéreljük, melytől nem tudjuk vagy akarjuk a kábeleket átvezetni. Ha például az előszobából szeretnéd az udvarban levő garázs lámpáját lekapcsolni, akkor a garázsban levő T1 (bekábelezett) kapcsolóhoz párosítasz egy Sonoff RF kapcsolót, és máris az előszobádból is kapcsolhatod a lámpát.

A megoldás óriási előnye, hogy nem szükséges az alternatív kapcsolóhoz falat vésned és kábeleket behúznod, hiszen a bekötött T1 kapcsolóhoz egy további Sonoff RF kapcsolót kell párosítanod pár pillanat alatt, és az RF kapcsolót a falra erősíteni két csavarral vagy a kapcsolóhoz kapott öntapadós matricával, és máris kész az alternatív kapcsolód.

Az úgynevezett keresztváltó kapcsolók funkcionalitása is megoldható így, azaz “több alternatív kapcsoló” kialakítására is alkalmas a Sonoff RF kapcsolója, hiszen összesen maximum 14 RF távirányító kapcsolható egy Sonoff T1 kapcsolóhoz.

 

A Sonoff RF távirányító kapcsolót itt találod az okosotthon webáruházban!

A bejegyzés trackback címe:

https://okosotthonom.blog.hu/api/trackback/id/tr7313898040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása