Hogyan tehetjük otthonunkat okosotthonná apró lépésekben?

Okosotthon Blog

Okosotthon Blog

Elszakadt a villanykapcsoló vezetéke a falban? Falvésés helyett egyszerűbb megoldás a Sonoff vezeték nélküli kapcsoló!

2018. október 18. - OkosOtthonBolt

 

A mai blog téma apropóját egy vásárlónk visszajelzése adta, aki megosztotta velünk, ő mire használja a Sonoff T1 EU kapcsolót és a Sonoff T1 alternatív / keresztváltó kapcsolót.

Vásárlónk egy házgyári lakásban él, ahol a régi kialakítású vezetékes alternatív kapcsolók közötti vezetékes kapcsolat a falban valahol megsérült, így az alternatív kapcsolók már nem működtek. A vezeték cseréje szinte megoldhatatlan feladat lett volna, illetve jelentős bontással és azt követően lakásfelújítással járt volna.

“Szerencsére ezt a problémát a Sonoff T1 kapcsolóval, valamint egy T1 vezeték nélküli alternatív/keresztváltó kapcsoló párossal meg tudtam oldani, így rengeteg bosszúságtól menekültem meg. Továbbá igen sok időt és pénzt sikerült megtakarítanom ezzel a megoldással. A kapcsoló-párosba fektetett összeg többszörösen megtérült az előbb már említett dolgok okán. Bízom benne, hogy tapasztalatom ilyen és ehhez hasonló esetekben másoknak is segítség lehet.” – írta nekünk levelében.

A megoldáshoz az egyik működő kapcsolót Sonoff T1 EU 1C kapcsolóra cserélte, az elszakadt vezetékek okán nem működő kapcsolók helyén  pedig vezetéknélküli T1 alternatív / keresztváltó kapcsolókat telepített.

T1 EU 1C kapcsoló a hagyományos módon be van kötve, a másik (vagy a többi, hiszen összesen 14 alternatív kapcsoló kapcsolható egy T1 1C-hez) pedig RF, azaz 433 MHz-en működő rádiófrekvenciás távirányítóként kapcsolja a T1 1C kapcsolót.

Köszönhetően annak, hogy a T1 alternatív kapcsolója vezeték nélküli, rádiós kapcsoló, így ideális megoldást kínál régi lakásokban a falban elszakadt alternatív kapcsolókhoz vezető vezetékek helyettesítésére, kiváltására is.

A bejegyzés trackback címe:

https://okosotthonom.blog.hu/api/trackback/id/tr214799290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása