Hogyan tehetjük otthonunkat okosotthonná apró lépésekben?

Okosotthon Blog

Okosotthon Blog

Mobiltelefon és notebook töltése okoskonnektorral, avagy hogyan növelhetjük meg okos töltéssel az akkumulátor élettartamát

2018. május 29. - OkosOtthonBolt

A mai bejegyzésben arról írok, hogy hogyan segíthet egy okoskonnektor a mobiltelefonok vagy notebook-ok akkumulátorának kímélő töltésében.

A téma szakértői, azaz a gyártók és független kutatóintézetek szerint az akkumulátorok – legyen szó notebook vagy laptop, mobiltelefon vagy más eszköz akkumulátoráról – töltése során érdemes úgy eljárnunk, hogy amikor a töltöttség szintje eléri a 90-95%-ot, akkor leállítjuk a töltést. A kutatási eredmények ugyanis azt mutatják, hogy a 100%-osra töltött és ráadásul a töltőn “felejtett” akkumulátorok kvázi túlfeszítődnek, és rövidebb élettartamúak lesznek, mint melyeket kímélőbben töltöttek.

Ha ennyire tökéletesen nem is lehet a mindennapokban időzíteni a töltést, de egy okoskonnektorral az nagyon egyszerűen megoldható, hogy legalább ne maradjon a szükséges kb. 2 óra töltés után még egész éjszaka töltés alatt a laptop vagy a mobiltelefon. Ehhez csak annyi dolgunk van, hogy okoskonnektoron keresztül töltjük az eszközt, és a töltést időzítjük a timer (azaz visszaszámláló) vagy az időzítő funkcióval, hogy a szükséges töltés elteltével kapcsoljon le a konnektor.

Ha egy okoskonnektort csak erre használunk, akkor azt is egyszerűen be tudjuk állítani, hogy minden nap egy esti 2 óra töltés után (pl. 23 órától 01 óráig való bekapcsolás után) kapcsoljon le, majd hajnalban (pl. 5-5.30-ig) töltsön még rá fél órát, hogy reggel biztosan feltöltött állapotban induljunk vele útnak.

A megfelelő módon való töltéssel az eszközök akkumulátorának élettartamát jelentősen megnövelhetjük, és megkímélhetjük a pénztárcánkat idő előtti akku vagy telefoncserétől.

A bejegyzés trackback címe:

https://okosotthonom.blog.hu/api/trackback/id/tr714799264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása